وضعیت قرمز آلودگی هوا در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت آبادگران معرفی شدند در ستایش حکیم توس؛ نگاهی به تازه‌ترین کتاب‌ها درباره فردوسی و شاهنامه رویداد تولید پوستر و اکران شهری «برای خدمت» در مشهد برگزار شد + فیلم مسیرهای ویژه گردشگری در مشهد راه‌اندازی می‌شود شهردار مشهد مقدس: شهر مشهد رتبه سوم هوشمندسازی را در منطقه غرب آسیا و اوراسیا دارد + فیلم تنش ترافیکی در خیابان شهدای سلامت مشهد | اینجا پارک دوبله ظاهراً ممنوع نیست! تلاش شبانه‌روزی سازمان عمران شهرداری مشهد برای اتمام ۵ کلان‌پروژه شاخص شهر سامان‌دهی املاک قولنامه‌ای در مشهد، گامی حیاتی در توسعه متوازن شهر اجرای آزمایشی طرح پیشگیری از بیماری با فناوری هوش مصنوعی در مشهد | افزایش پوشش بیمه ناباروری تا ۷۰ درصد در خراسان رضوی به نام مادر، به یاد پسر | روایتی از دیدار صمیمانه بانوان رسانه‌ای مشهد با مادر شهید آیت‌الله رئیسی واکنش پلیس به فعالیت اقتصادی بابک زنجانی کیفیت هوای مشهد همچنان در آستانه وضعیت هشدار (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای در خیابان هاشمی نژاد مشهد | سرگذشت باغی که کوچه شد جزئیات تعریض بزرگراه آزادی مشهد، حدفاصل بولوار سجاد تا میدان استقلال (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) میدان شهید کاوه مشهد چهارراه شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۳ برابری تولید آسفالت از سوی سازمان عمران شهرداری مشهد در سال ۱۴۰۳ سرمایه‌گذاری ۲۶‌هزار‌میلیاردی برای توسعه زیرساخت‌های مشاغل شهری مشهد مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد خبر داد؛ برگزاری نمایشگاه ملی گردشگری و صنایع دستی در مشهد با حضور ۴۹۰ شرکت‌کننده
سرخط خبرها

مسئله ساختمان‌های ناایمن، بدون ورود شهرداری حل‌شدنی نیست | مردم ۲۵۰ساختمان و مرکز ناایمن را به دادستانی گزارش کردند+ویدئو

  • کد خبر: ۱۱۷۷۴۳
  • ۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۰
مسئله ساختمان‌های ناایمن، بدون ورود شهرداری حل‌شدنی نیست | مردم ۲۵۰ساختمان و مرکز ناایمن را به دادستانی گزارش کردند+ویدئو
معاون حقوق عامه و پیشگیری از جرم دادستانی کل کشور گفت: بیشتر ساختمان‌های نا‌ایمن را آتش‌نشانی اعلام کرده که مربوط به نقص سیستم اطفای حریق است.

به‌گزارش شهرآرانیوز، غلامعباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از جرم دادستانی کل، با حضور در نشست مدیران بحران کلان‌شهر‌های ایران در کارخانه نوآوری مشهد با بیان اینکه عمده ساختمان‌های نا‌ایمن را آتش‌نشانی اعلام کرده که مربوط به نقص سیستم اطفای حریق است، گفت: باید تلاش کنیم سایر ابعاد مثل طراحی و مصالح در ایمنی ساختمان در نظر گرفته شود.
به‌گفته وی، درباره ساختمان‌های نا‌ایمن گزارشی نرسیده و گزارش‌ها درباره نقص سیستم اطفای حریق از سوی آتش‌نشانی بوده است.


ما درخواست می‌کنیم در کارگروه‌هایی که متشکل از راه و شهرسازی، شهرداری‌ها، نظام مهندسی و مدیریت بحران است، نا‌ایمن‌بودن ساختمان در همه ابعاد ارزیابی و گزارش شود تا بر اساس آن تصمیمات قضایی اتخاذ کنیم.

این مقام قضایی در ادامه تصریح کرد: مسئله ساختمان‌های نا‌ایمن بدون ورود شهرداری حل‌شدنی نیست، چون امکانات، ابزار و سایر تدابیر در دست مدیریت شهری است.


معاون حقوق عامه و پیشگیری از جرم دادستانی کل کشور به این موضوع اشاره کرد که در دادستانی کل کشور و از حیث پیگیری حقوق عامه، تکالیفی داریم: بعد از حادثه متروپل و سایر حوادث یه این نتیجه رسیدیم مسئله ناایمن‌بودن ساختمان ها امری بین‌بخشی و فاقد راهبر اجرایی است. این وظیفه دادستانی نیست که خودش را در جایگاه مدیر اجرایی قرار دهد. ما وظیفه‌مان این است که وظایف قانونی را گوشزد کنیم و اگر موانع حقوقی وجود دارد، این موانع را برطرف کنیم. راهبر اجرایی، وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران هستند


به‌گفته ترکی، بعد از حادثه متروپل جلسه‌ای تشکیل دادیم که کارگروه ساختمان‌های نا‌ایمن را پایش کنند و از آنجایی که موضوع بحرانی است و به دستور قضایی نیاز است، دادستان وارد شد. با هماهنگی انجام‌شده بین دستگاه‌ها اقدامات خوبی صورت گرفته است. قطعا به همکاری و مشارکت مردم نیاز داریم.


وی افزود: وقتی درخواست همکاری مردم برای معرفی ساختمان‌های نا‌ایمن را داشتیم، در سایت دادستانی کشور حدود ۲۵۰گزارش درخصوص ساختمان‌ها و مراکز نا‌ایمن اعلام شد. به‌نظر می‌رسد نگرانی مردم به‌دلیل حادثه متروپل رفع شده است و کار‌ها روی ریل دارد انجام می‌شود.


وی در ادامه گفت: مطابق قانون، نظارت‌های عالیه ساخت‌وساز‌ها به‌عهده وزارت راه و شهرسازی است. این نظارت به‌درستی اعمال نمی‌شود، درحالی‌که این یک امر حاکمیتی است، اما متأسفانه در این امر ضعیف عمل می‌شود. ما سروصدایی از سازمان نظام مهندسی به‌جز در زمان انتخابات نمی‌شنویم و این مباحث ۲۲گانه ملی ساختمان از سوی این متولیان دیده نمی‌شود.


ما باید به یک استاندارد انجام تکالیف حرفه‌ای برسیم. استاندارد‌ها در حوزه وزارت راه و شهرسازی و حوزه نظام مهندسی حداقل به‌صورت پررنگ اعمال نمی‌شود. باید مشخص شود که وظیفه اجرایی این دو نهاد، راه و شهرسازی و مهندسی ساختمان، چیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->